Slankprogramma

Afvallen is niet alleen minder eten en meer bewegen. Het omvat veel meer: de kwaliteit van je voeding, beweging passend bij jouw lijf en leven, slaap, ontspanning en je mindset: hoe je over je lichaam en voeding denkt. We nemen dit allemaal mee in jouw afslankprogramma en we gaan dit stap voor stap doen, want soms zijn kleine aanpassingen in je eet- en leefstijl al ruim voldoende voor gewichtsverlies.

Ik werk niet met diëten, maaltijdvervangers of andere afslank producten. Nooit meer op dieet, hoe klinkt dat? Gewoon gezond leren eten met als resultaat een goede gezondheid, een mooi figuur met een bijpassend gewicht. Genieten van pure voeding en de juiste keuzes kunnen maken is van onschatbare waarde, een skill waar je je hele leven profijt van zult hebben!

Je kunt kiezen uit het Kickstart Slankprogramma en het Mindshift Slankprogramma. Hierbij zijn de intake en het adviesgesprek hetzelfde.

Kickstart Slankprogramma (6 weken)

Wat kun je verwachten?

Telefonisch kennismakingsgesprek(20-30 min)

Hier starten we altijd mee. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Je vertelt mij wie je bent,  waar je tegenaan loopt en wat je doel is. Ik zal je een aantal vragen stellen waardoor we meteen weten of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Als blijkt dat ik jou om wat voor reden dan ook, niet kan of mag begeleiden, of wanneer ik twijfels heb of ik jou kan helpen je doel te behalen zal ik je verwijzen naar je eigen arts of therapeuten in mijn netwerk. Waarschijnlijk kan ik je al wat advies geven omtrent je hulpvraag. Je haalt dus altijd iets uit dit gesprek!

Als ik verwacht jou goed te kunnen begeleiden en jij een goed gevoel hebt bij mijn werkwijze plannen we een intake gesprek in. Ik mail je een file met het intakeformulier en een neurotransmitter test om een goed beeld krijgen van jouw gezondheid. Deze vul je in, ruim voor aanvang van ons intake gesprek. Daarnaast hou je een week lang bij wat je eet op de Eetmeter van het Voedingscentrum (wat heel eenvoudig op je telefoon kan). 

Intakegesprek (60 min)

Tijdens het intakegesprek bespreken we de ingevulde intake, de neurotransmitter test en je voedingsdagboek in de Eetmeter en je doel. Je krijgt een uitgebreide lichaamsanalyse: meting van gewicht, percentage vet/spiermassa, visceraal vet en middelomtrek en indien gewenst een meting van bloeddruk en glucose. Ook bespreken we je fitness/beweegdoelen. Op verzoek maak ik een kort fitness schema op maat voor je, wat je thuis (met een kleine investering in spullen) of op de sportschool kunt doen. Het programma neemt een halfuur in beslag en traint de grote spiergroepen op een effectieve manier.

Adviesgesprek (40 min) 

In dit gesprek krijg je gerichte voedingsadviezen waarmee je aan de slag kunt en op gaat leren variëren. Indien gewenst, kun je een persoonlijk maandmenu gebaseerd op jouw voorkeuren en doelstellingen ontvangen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Indien je een fitness schema hebt aangevraagd bespreken we de oefeningen. Daarnaast snijden we meteen belangrijke onderwerpen aan die belangrijk zijn in dit proces.

Vervolggesprek  (20-40 min) 

Elk vervolggesprek doen we de lichaamsanalyse. Daarnaast komen alle onderwerpen (zoals voeding, mindset, beweging, ontspanning, slaap en stress) aan bod die jou gaan helpen je doel te bereiken. Uiteraard heb je zelf inspraak op de onderwerpen.

Het Kickstart Slankprogramma bestaat uit een intakegesprek, een adviesgesprek en twee vervolggesprekken.

Per Whatsapp of mail kun je eenvoudige vragen stellen. Wanneer je meerdere vragen hebt of resultaten wilt bespreken kunnen we een extra vervolggesprek plannen.

Mindshift Slankprogramma (12 weken)

Wanneer je al langer met gezonde voeding bezig bent, weet je heus wel wat je wel en niet zou moeten eten om af te vallen. Alleen lukt het je nog steeds niet. Dat is ook niet zo gek: we leren onszelf allerlei gewoonten aan, zowel gezonde als ongezonde, en gewoontes afleren, ofwel: anders te gaan denken, kan heel lastig zijn om alleen te doen. Maar dat hoeft niet!

Het Mindshift Slankprogramma is een training van 12 weken om je denkwijze over en omgang met eten zodanig te veranderen dat je uiteindelijk op een relaxte en gezonde manier met eten om kunt gaan. Je zult verlost zijn van de restricties die je jezelf oplegt en van ondermijnende gedachten, je gaat weer genieten van eten zonder schuldgevoel en je gaat nooit meer op dieet. Waardoor je zult afvallen én op gewicht blijven.

Dit programma bestaat uit een intake en adviesgesprek beschreven zoals hierboven. Daarnaast gaan wij elkaar de eerste maand elke week spreken, daarna tweewekelijks (persoonlijk, online of via telefoon). Elke week krijg je opdrachten die we voor- en nabespreken. Natuurlijk mag je zelf onderwerpen aandragen en vragen stellen. Een extra consult is altijd mogelijk.

Dit vergt wel wat van je. Je zult de opdrachten echt moeten doen en soms tot vervelens aan toe moeten herhalen. Maar als je doorzet, zul je merken dat je je relatie met eten voorgoed verandert. En dat je dus nooit meer op dieet hoeft. Men heeft 12 weken nodig voor effectieve gedragsverandering. Hierin kweek je skills for life. Wat zijn nou 12 weken op een heel leven? Dit KUN jij!

Na deze 12 weken ben je misschien nog niet op je streefgewicht, maar heb je zéker gewicht verloren en daarnaast een nieuwe mindset en skills ontwikkeld om je gezonde leefstijl te behouden en gewicht te blijven verliezen.