Burnout

  • Ben je snel overprikkeld? 
  • Kun je niet ontspannen, pieker je veel?
  • Slaap je moeilijk in of door?
  • Heb je een verminderde weerstand?
  • Ben je uitgeput en lijkt het herstel uitzichtloos? 
  • Ben je somber of heb je een depressie?

Stress, burnout en depressie: een tekort aan “gelukshormonen”

Wanneer je stress ervaart, worden er stresshormonen aangemaakt. Deze stresshormonen zorgen dat je adequaat reageert in een levensbedreigende situatie. Dat is normaal en gezond. Anders is het als stress maanden- en soms jarenlang aanhoudt. Bij chronische stress wordt je voorraad “gelukshormonen” uitgeput. Dit zijn stoffen die je blij, kalm en tevreden laten voelen.

Daarnaast berooft chronische stress je lichaam van vitamines en mineralen. Je krijgt klachten als slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, maag/darmklachten, gewichtstoename en concentratieproblemen. Dat kan uiteindelijk resulteren in een burnout met klachten als uitgeput zijn, huilbuien, een verminderde weerstand, angst en depressie.

Burnout is een ziektebeeld waarvan wordt aangenomen dat het herstel moeizaam is en lang duurt, wel jaren. Of dat je zelfs nooit meer de oude wordt. Maar dat hoeft helemaal niet.

Eet jezelf gelukkig!

Wist je dat je jezelf gelukkig kunt eten? Goede voeding wordt enorm onderschat als het aankomt op het herstel van een burnout. Daarnaast is aanpassing van je leefstijl nodig. Maar juist omdat veranderen van eetgewoontes en leeftstijl nog meer stress kan geven, begeleid ik jou daar graag in.


Diensten

Burnout consult

Een persoonlijk voedings- en leefstijladvies waarmee je zelfstandig aan de slag kunt. Je kunt je heel snel een stuk beter gaan voelen!

Access Bars

Een zachte energetische behandeling die heerlijk ontspannend is en het je mogelijk maakt los te laten wat jou niet langer dient.